Top kwaliteit graszoden 100% Hollands product

Graszoden van Graco: topkwaliteit!

Graco graszoden heeft meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van graszoden en grasmatten. Wij hebben een groot perceel grond waarop wij alleen de hoogste kwaliteit gras kweken. Nu kan ook jij profiteren van onze ervaring en top kwaliteit grasmatten online bestellen!

Prijs voor uw graszoden bekijken

Bereken snel en gemakkelijk wat topkwaliteit grasmatten voor jouw gazon kosten, en bestel meteen online!

Onderhoud van het gazon

Nadat de graszoden zijn gelegd hebben ze een tijdje extra aandacht nodig. Geef je die aandacht dan heb je optimaal plezier van de graszoden en krijg je een perfect gazon!

De eerste week

De eerste week na het leggen van graszoden is het belangrijk dat je het gazon veel water geeft. Sproei elke dag, zeker als het droog weer is.

De tweede week

Na de eerste week kun je langzaam minder gaan sproeien (tenzij het erg droog is) en kun je tevens voor de eerste keer grasmaaien. Dit kan vervolgens gemiddeld elke week gebeuren. Maai bij voorkeur niet lager dan stand 4, dan krijgt onkruid ook minder kans.

Na vijf weken

Ja kan vanaf nu af en toe het gazon bemesten (bijvoorbeeld in het voorjaar) om deze in optimale conditie te houden. Bemest nooit als er zon op het gazon staat! Het beste moment is kort voor een flinke regenbui, houd dus het weerbericht in de gaten als u wilt gaan bemesten.

Bij droog weer is het belangrijk tijdig te sproeien. Doe dit bij voorkeur ’s avonds als er geen zon meer op het gazon staat.

Verder is het goed om jaarlijks het gazon te verticuteren. Hierdoor blijft het gazon fris en kun je mos verwijderen. Dit kan het beste in het najaar. Ook is het verstandig in het najaar kalkkorrels te strooien.

Advies nodig of werk uitbesteden

Heb je nog vragen of maakt u zich zorgen over de staat van het gazon? Je kan altijd contact met ons opnemen. Ook wanneer u het werk (deels) wilt uitbesteden kunnen we u in veel gevallen in contact brengen met kundige hoveniers.